08.08.11

Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια

Είναι κυριολεκτικά η βάση της καλής υγείας, αλλά, δυστυχώς, σκεφτόμαστε τα πόδια μας όταν υπάρχει ήδη κάποιο πρόβλημα.

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που τα πόδια μας «αναπνέουν» επιτέλους, μετά από εννιά ολόκληρους μήνες που ασφυκτιούσαν μέσα σε κλειστά, βαριά παπούτσια. Με τα σανδάλια και τις σαγιονάρες, τα πόδια μας μας ευγνωμονούν.

Στην πραγματικότητα, τα παπούτσια που επιλέγουμε να φορέσουμε κάνουν τη διαφορά τόσο στην υγεία και υγιεινή των ποδιών όσο και στη σωστή στάση του σώματός μας.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Arthritis Care & Research, 60% των γυναικών υποφέρουν από πόνους στα πόδια εξαιτίας των ψηλοτάκουνων παπουτσιών, ενώ ο Αμερικανικός Σύλλογων Ποδιατρικής αποκάλυψε ότι τέσσερις στις δέκα γυναίκες φορούν ψηλοτάκουνα καθημερινά.

Πολλά προβλήματα στην πλάτη, στον αυχένα, στους τένοντες, ακόμη και κάποια είδη πονοκεφάλων, είναι πιθανό να οφείλονται στην κακή επιλογή παπουτσιών.

Συνεπώς, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια φροντίστε τα παρακάτω:

1. Το μπροστινό μέρος των παπουτσιών πρέπει να είναι άνετο και εύκαμπτο, έτσι ώστε να λυγίζει με την κίνηση των ακροδάχτυλων.

2. Δεν ανοίγουν όλα τα παπούτσια με τη χρήση. Φροντίστε να ρωτήσετε τους πωλητές αν αυτό θα συμβεί με το συγκεκριμένο ζευγάρι. Αν όχι, φροντίστε από την αρχή να είναι πολύ άνετα, ώστε να μη σας «χτυπήσουν».

3. Για την καθημερινότητά σας, το τακούνι στα παπούτσια δεν πρέπει να ξεπερνάει τα τρία εκατοστά. Οι γόβες ρίχνουν όλο το βάρος μπροστά και προκαλούν προβλήματα στον αυχένα και την πλάτη.

Λίστες αγαπημένων παπουτσιών από άλλους χρήστες
Δημοφιλείς λίστες αγαπημένων παπουτσιών
Πρόσφατες λίστες αγαπημένων παπουτσιών