31.08.12

Πώς να περιποιηθείτε τα πόδια σας μετά τις διακοπές

Μπορεί να έχουμε επιστρέψει από τις διακοπές και -επισήμως- το καλοκαίρι να τελειώνει σε λίγες μέρες αλλά δεν ήρθε ακόμα η ώρα να αποχωριστούμε τα καλοκαιρινά μας παπούτσια. Αν, λοιπόν, παραμελήσατε την φροντίδα των ποδιών σας στις διακοπές, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να είναι ξηρή, τραχιά και με σκασίματα, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για γίνουν και πάλι βελούδινα:

1. Για να μαλακώσουν οι φτέρνες, βυθίστε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Ιδανικά, προσθέστε κάποιο περιποιητικό έλαιο, άλατα ή γάλα, που μαλακώνουν ακόμα περισσότερο το δέρμα. Αν έχετε σκασίματα, καλό θα ήταν να ρίξετε και μερικές σταγόνες από κάποιο φυτικό έλαιο με αντισηπτικές ιδιότητες (όπως το tea tree).

2. Επόμενο βήμα, η απολέπιση. Τρίψτε όλο το κάτω άκρο με ένα scrub με μεγάλους κόκκους ή φτιάξτε μια εξαιρετική σπιτική συνταγή για αυτή τη δουλειά, αναμειγνύοντας μέλι, ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι (ή μαύρη ζάχαρη).

3. Ξεβγάλετε τα πόδια και με μια βρεγμένη ελαφρόπετρα τρίψτε τις έντονα τραχιές ζώνες, δηλαδή τις φτέρνες και τους κάλους, φροντίζοντας όμως να μην ασκείτε μεγάλη πίεση. Έχετε υπόψιν πως μπορεί μεν με την πρώτη φορά που θα κάνετε αυτή τη διαδικασία να δείτε ορατή διαφορά, όμως χρειάζεται συστηματική επανάληψη μέχρι το δέρμα των ποδιών να ξαναβρεί την απαλότητά του.

4. Αν κάποια σημεία είναι ιδιαίτερα τραχιά και σκληρά, δοκιμάστε να τα περιποιηθείτε τοπικά με κάποιο προϊόν με σαλικυλικό ή κιτρικό οξύ (αν δεν έχετε, χρησιμοποιείστε ένα λεμόνι- κάνει δουλειά!).

5. Τέλος, απλώστε στα πόδια σας μια πλούσια κρέμα και φορέστε καλτσάκια για να "φυλακίσετε" την ενυδάτωση. Επαναλάβετε τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ακόμα και το χειμώνα που τα πόδια ασφυκτιούν μέσα στα κλειστά παπούτσια.

Λίστες αγαπημένων παπουτσιών από άλλους χρήστες
Δημοφιλείς λίστες αγαπημένων παπουτσιών
Πρόσφατες λίστες αγαπημένων παπουτσιών