09.08.11

Προδιαγραφές ενός άνετου παπουτσιού

Να έχει το σωστό μέγεθος, να εφαρμόζει τέλεια και να μην καταπιέζει το πόδι σ’ οποιοδήποτε σημείο για την αποφυγή μικροτραυματισμών (εκδορές – φουσκάλες). Τα δάχτυλα να κινούνται ελεύθερα και να μην πιέζονται.

Το ύψος των τακουνιών παίζει μεγάλο ρόλο επίσης. Το ιδανικό ύψος να είναι το πολύ 3-4 cm. Όταν το ύψος είναι μεγαλύτερο όλο το βάρος του σώματος μεταφέρεται στο εμπρός μέρος του ποδιού και στα δάχτυλα. Από την άλλη πλευρά η συνεχής χρήση flat παπουτσιών τεντώνει τον αχίλλειο τένοντα και μπορεί να προκαλέσει την ρήξη του.

Το πέλμα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην άνεση των παπουτσιών. Είναι αυτό που έρχεται σε επαφή με το έδαφος και απορροφά όλους τους κραδασμούς, καθώς επίσης αναγκάζει το πόδι μας να κάνει τις σωστές κινήσεις. Αυτονόητο είναι ότι όσο λιγότεροι κραδασμοί διαχέονται στο σώμα μας τόσο ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμφάνισης κάποιου προβλήματος.

Το πόδι σας πρέπει να «αναπνέει». Ο ιδρώτας που αναπτύσσεται είναι πηγή των περισσότερων δερματικών παθήσεων. Όσο κρατάτε πιο στεγνό το πόδι σας τόσο το καλύτερο. Αυτό εξαρτάται βέβαια και από τα υλικά που είναι κατασκευασμένο το παπούτσι , αλλά και από το σχέδιο του παπουτσιού.

Η μόδα, το σχέδιο και το χρώμα του παπουτσιού παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη επιλογή παπουτσιών. Πολλές φορές μπορεί να είναι και το μοναδικό κριτήριο. Μεγάλο λάθος. Κανείς δεν λέει να αγοράσετε παπούτσια εκτός μόδας που δεν σας αρέσουν. Για κάθε δραστηριότητά σας υπάρχουν άπειρα σχέδια και χρώματα. Αρκεί να αφιερώσετε λίγο επί πλέον χρόνο και να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω.

Συμπερασματικά αυτά που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι ότι το πιο άνετο παπούτσι είναι αυτό που σας ξεκουράζει, προστατεύει την υγεία σας και να σας χαρίζει στυλ.

Όλα αυτά μπορείτε να τα συνδυάσετε!!!

Λίστες αγαπημένων παπουτσιών από άλλους χρήστες
Δημοφιλείς λίστες αγαπημένων παπουτσιών
Πρόσφατες λίστες αγαπημένων παπουτσιών