27.11.16

Τα ιδανικά παπούτσια για Zumba

Μπορεί οι περισσότεροι να σκεφτόμαστε τη γυμναστική ως…αγγαρεία, ωστόσο η τελευταίες τάσεις «επιβάλλουν» τον συνδυασμό της σωματικής άσκησης με τη διασκέδαση. Τα τελευταία χρόνια, το είδος γυμναστικής, που έχουν λατρέψει οι γυναίκες, και όχι μόνο, είναι η Zumba, καθώς αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό αερόβιας άσκησης και χορού.

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε τι είναι Zumba. Πρόκειται για ένα είδος γυμναστικής, που συνδυάζει cardio ασκήσεις με χορευτικές latin κινήσεις. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’90 από τον κολομβιανό Alberto Perez, ο οποίος ξέχασε μία μέρα την κασέτα με aerobic μουσική κι αποφάσισε να αυτοσχεδιάσει πάνω στη latin μουσική, ακολουθώντας χορευτικές κινήσεις, που συμβάλλουν και στην απώλεια κιλών.

Σήμερα η Zumba έχει καθιερωθεί ως τρόπος εκγύμνασης διεθνώς, ενώ και στα γυμναστήρια της Ελλάδας φαίνεται να έχει μεγάλη ανταπόκριση.

People in a gym doing Zumba

Για τη Zumba, ωστόσο, αν και δεν χρειάζεται κάποιον ειδικό εξοπλισμό, είναι σημαντικό να επιλέξουμε τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, ώστε να διευκολύνουν τις κινήσεις μας και να αποφεύγουμε τυχόν κραδασμούς και τραυματισμούς.

Καθώς στη συγκεκριμένη γυμναστική, οι κινήσεις επικεντρώνονται στα πόδια, τα παπούτσια που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι ελαφρά και κατάλληλα για γυμναστική, ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς και να εμποδίζουν δερματικές παθήσεις του ποδιού, που πιθανόν προκύψουν λόγω του ιδρώτα. Cross trainers, sneakers χορού, αλλά και αθλητικά παπούτσια τρεξίματος, είναι ιδανικά, για να απολαύσουμε τη Zumba.

Γυναικεία Αθλητικά Παπούτσια

Δες μερικά παπούτσια από τους καταλόγους μας, που είναι σχετικά με αυτό το άρθρο
Το άρθρο συνεχίζεται παρακάτω

Στα καταστήματα αθλητικών ειδών και στα e shop, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε φθηνά αθλητικά παπούτσια και σε επώνυμες μάρκες, όπως Adidas, Asics, New Balance, Nike και Geox, που θα συνδυαστούν με Zumba tops και φόρμες, για ένα τέλειο αθλητικό outfit.

Λίστες αγαπημένων παπουτσιών από άλλους χρήστες
Δημοφιλείς λίστες αγαπημένων παπουτσιών
Πρόσφατες λίστες αγαπημένων παπουτσιών