17.02.16

Πώς να αγοράσεις νέα παπούτσια δίχως γκρίνια

Γειά σου fashion lover. Σήμερα θα προσπαθήσω να δικαιολογήσω την αστείρευτη ανάγκη μου για νέα παπούτσια, πέρα από το γεγονός πως ουσιαστικά είμαι εξαρτημένη. Συνήθως όταν προσπαθώ να πείσω τον άντρα μου (ή τους γονείς μου όταν ήμουν νεότερη) ότι πραγματικά χρειάζομαι πάση θυσία ένα νέο ζευγάρι μπότες, γόβες, σανδάλια, πλατφόρμες, μπαλαρίνες κτλπ, χρησιμοποιώ μία στάνταρ λίστα με δικαιολογίες, οι περισσότερες από τις οποίες πιάνουν με την μία (κοινώς, δεν χρειάζομαι δεύτερη, η πρώτη που θα διαλέξω πετυχαίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα του να πάρω τα νέα μου παπουτσάκια δίχως γκρίνια).

Αποφάσισα λοιπόν να σε βοηθήσω όσω μπορώ, δινοντας σου μερικά tips ώς προς το τι να λές όταν θέλεις νέα πατούμενα, ή όταν τα έχεις ήδη πάρει, για να αποφεύγεις την γκρίνια. Ας ξεκινήσουμε.

1. Είναι σε προσφορά

Γυναίκα ψωνίζει με έκπτωση

Εντάξει, το παραδέχομαι, αυτή είναι μάλλον η δικαιολογία που χρησιμοποιώ περισσότερο απ'όλες. Μπορεί να βγώ για ψώνια με σκοπό να πάρω καλοκαιρινά ρούχα, και καταλήγω να γυρίζω με ένα νέο ζευγάρι all starάκια. Γιατί; Μα επειδή ήταν σε έκπτωση φυσικά! Είτε χρειάζομαι νέα παπούτσια είτε όχι, δεν μπορώ με τίποτα να αγνοήσω μία προσφορά, σκεπτόμενη το πόσα μπορώ να εξοικονομήσω. Προσωπικά, θεωρώ πως το να αγοράσω ένα νέο ζευγάρι παπούτσια σε προσφορά είναι μία από τις καλύτερες δικαιολογίες, ειδικά αν όντως ήθελα να τα πάρω κάποια στιγμή.

2. Χρειάζομαι να ανέβω ψυχολογικά

woman retail therapy

Υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν θα ψώνιζα ούτε θα πρότεινα να ψωνίσεις με σκοπό το shopping therapy. Ωστόσο, μερικές φορές είναι όντως μία απόλυτη και βαθιά ανάγκη της ψυχής, σωστά; Για να ανέβω ψυχολογικά (και να επεκτείνω την γκαρνταρόμπα μου), αρκετά συχνά πρέπει να ψωνίσω πράγματα, είτε τα χρειάζομαι είτε όχι, και ένα απο τα αντικείμενα που με ικανοποιεί περισσότερο να αποκτώ είναι τα παπούτσια. Προφανώς, δίχως τα απαραίτητα "κονδύλια", αυτή η πρακτική, του shopping therapy, οδηγεί σε πρόσκαιρη χαρά και μακροπρόθεσμα σε δυστυχία και οικονομικές δυσκολίες, σίγουρα δεν είναι μία δικαιολογία που κάνει για όλες.

3. Τα χρειάζομαι για να τα ταιριάξω με το νέο μου φόρεμα, με το νέο χρώμα των μαλλιών μου, με τα νέα μου νύχια, ...

Σίγουρα έχεις βρεθεί στη θέση μου κάποια στιγμή. Έχεις πάρει το τέλειο φόρεμα, το έχεις ταιριάξει άψογα με μία από τις πολλές τσάντες σου, έχεις ξοδέψει χρόνο βάφωντας τα νύχια σου στο κατάλληλο χρώμα/σχέδιο, αλλά....δεν έχεις παπούτσια που να ταιριάζουν, ή τέλος πάντων που να αξίζουν να φορεθούν με το νέο σου super look. Πρέπει να βγείς στα μαγαζιά και να ψωνίσεις! Μεταξύ μας, σίγουρα τα παπούτσια που θα πάρεις θα ταιριάζουν με το νέο look, αλλά η αλήθεια είναι πως απλά ήθελες ένα νέο ζευγάρι παπούτσια.

4. Έχω να πάω σε κάποιο special event

Αυτή η δικαιολογία μοιάζει αρκετά με την προηγούμενη. Έχεις να πας σε κάποιο γάμο, βάπτιση, γενέθλια, ή ακόμα και σε μία special νυχτερινή έξοδο, και μερικές φορές χρειάζεσαι νέα παπούτσια...απλά. Το να αγοράσεις νέα παπουτσια για ένα event, θεωρώ πως είναι μία από τις καλύτερες δικαιολογίες, προσωπικά την έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές. Αν, κι'όλας, τα ξαναφορέσεις μετά το event δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σωστα;

Τέλος, η καλύτερη δικαιολογία απ'όλες πιστεύω πως είναι μία από τις πλέον αγαπημένες μου ατάκες στα αγγλικά (θα στη μεταφράσω, μη ανησυχείς), η οποία λέει πως το να αγοράσεις ένα νέο ζευγάρι παπούτσια είναι ok γιατί "give a girl the right pair of shoes and she can conquer the world", ή στα Ελληνικά "δώσε σε ένα κορίτσι τα σωστά παπούτσια και μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο". Πές αυτή την ατάκα σε ένα ήρεμο τόνο και με το κατάλληλο χαμόγελο και κανένας δεν θα μπορεί να σου πεί όχι.

Ελπίζω να σε βοήθησα, ώστε την επόμενη φορά που θα πρέπει να πείσεις κάποιον πως χρειάζεσαι νέα παπούτσια, να το καταφέρεις έυκολα χρησιμοποιώντας κάποια από τις πιο πάνω δικαιολογίες.

Α ναι, και μην ξεχάσω, εάν θέλεις να αποκτήσεις συλλογή παπουτσιών σαν αυτή της παρακάτω εικόνας, μπορώ να σε βοηθήσω. Πάρε μέρος στον διαγωνισμό μας και μπορείς να κερδίσεις ένα ζευγάρι παπούτσια που θα διαλέξεις μόνη σου! Τι περιμένεις λοιπόν, κάνε κλικ εδώ και απόκτησε τα επόμενα παπούτσια σου χωρίς να χρειαστεί να δικαιολογηθείς σε κανέναν!!!

extreme shoe closet

Λίστες αγαπημένων παπουτσιών από άλλους χρήστες
Δημοφιλείς λίστες αγαπημένων παπουτσιών
Πρόσφατες λίστες αγαπημένων παπουτσιών