02.10.11

Πως να περπατήσεις σε ψηλά τακούνια

Σχετικό με

Τα ψηλά τακούνια δεν είναι τέχνη! Είναι μια διαδικασία που απαιτεί εξάσκηση και σκληρή προετοιμασία.

Θα χρειαστείς:

Τακούνια

Το τέλειο βραδινό φόρεμα

Καλή διάθεση

Βήμα 1ο

Επέλεξε τα τακούνια σου με βάση την εμπειρία σου! Δεν μπορείς να περπατήσεις από την πρώτη μέρα πάνω σε 16 εκατοστά. Θα φτάσεις εκεί αλλά πρέπει να ξεκινήσεις από... χαμηλά. Δοκίμασε σε πρώτο στάδιο τακούνια που δεν ξεπερνούν τους 5-6 πόντους. Καλή περίπτωση για αρχάριες είναι και οι χαμηλές πλατφόρμες. Για να συνηθίζει σιγά-σιγά το πέλμα στην κλίση και να μπορεί να εξοικειωθεί ο αστράγαλος με το βάρος.

*Σε καμία περίπτωση δεν θα πάρεις μέσα μαζικής μεταφοράς, δεν θα τρέξεις και δεν θα περπατήσεις σε πλακόστρωτο.

MARNI

Βήμα 2ο

Φόρεσε τα παπούτσια και στάσου όρθια μπροστά σε έναν ολόσωμο καθρέφτη. Το σώμα σου δείχνει πιο ωραίο πάνω σε τακούνια. Θαύμασέ το. Η εικόνα σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις και να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Πάρε πόζες. Αυτό θα σε βοηθήσει να νιώσεις πιο άνετα πάνω στα τακούνια. Αν νιώθεις άνετα πάνω σε 5-6 πόντους δοκίμασε ένα δεκάποντο. Να θυμάσαι όμως ότι κάθε παπούτσι έχει το δικό του χαρακτήρα και θέλει να γνωριστείτε κάπως καλύτερα πριν βγείτε μαζί έξω.

Basso-Brooke

Βήμα 3ο

Κάνε μικρά και σταθερά βήματα. Προσπάθησε να ελέγχεις το βάρος του σώματός σου κάθε φορά. Μην περπατάς χωρίς να έχεις υπό έλεγχο το κέντρο βάρους του σώματός σου. Βάλε το δεξί σου πόδι μπροστά. Μετέφερε το κέντρο βάρους προς τα μπροστά και μετά μετακίνησε το αριστερό πόδι. Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να νιώσεις άνετα.

Βήμα 4ο

Περπάτησε προς τα μπρος και άλλαξε κατευθύνσεις. Δοκίμασε διαφορετικούς τύπους δαπέδου αλλά απέφυγε τα χαλιά σε πρώτο στάδιο. Θα νιώσεις την περιφέρειά σου να κινείται ενώ περπατάς, Μην εμποδίσεις αυτή την κίνηση! Είναι supersexy!

*Πρέπει να ξέρεις ότι τα τακούνια "γλυπτά" δεν ευδοκιμούν στους δρόμους της πόλης σου! Πρέπει να είσαι πολύ καλά εξοικειωμένη μαζί τους για να τα βγάλεις έξω για βόλτα.

Osman

Βήμα 5ο

Αντιμετώπισε το χειρότερο εφιάλτη σου: τα σκαλιά! Είναι μια άσκηση που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις από το σπίτι. Σε πρώτο στάδιο κατέβα τις σκάλες του σπιτιού σου. Ενώ κατεβαίνεις πατάς σε κάθε σκαλί με ολόκληρο το πόδι, μοιράζοντας το βάρος ανάμεσα στο τακούνι και το πέλμα. Αντίθετα όταν ανεβαίνεις μεταφέρεις το κέντρο βάρους του σώματος σου προς τα εμπρός πατώντας μόνο στις μύτες των ποδιών σου. Ένα γοητευτικός συνοδός θα μπορούσε να σε βοηθήσεις να ανεβοκατέβεις τις σκάλες με περισσότερη άνεση και στιλ.

Και για να πάρεις πτυχίο στο περπάτημα με τακούνια πρέπει να περάσεις τη βάση (10-12 πόντοι τακούνι). Όπως στο σχολείο, θυμάσαι;

FENDI

Βήμα 6ο

Πρόσεξε κατά την έξοδό σου! Η πόλη κρύβει χιλιάδες κινδύνους. Γρασίδι, φρεάτια, πεζοδρόμια, πλακόστρωτα παραμονεύουν εκεί έξω για να σου καταστρέψουν την τέλεια έξοδο. Ένας καβαλιέρος τύπου Mr Big είναι ένα πολύ καλό βοήθημα για νιώσεις αυτοπεποίθηση όταν περπατάς σε ψηλά τακούνια.

carrie-mr-big-eiffel-tower-bag

Λίστες αγαπημένων παπουτσιών από άλλους χρήστες
Δημοφιλείς λίστες αγαπημένων παπουτσιών
Πρόσφατες λίστες αγαπημένων παπουτσιών